Historien om Sørflaen Gård

Sørflaen gård ligger nord i Hurdal der Hurdal virkelig blir en dal med fjell rundt 500-700 meter på begge sider av dalen. På østsiden av gården ligger Hurdal Skisenter med fine nedfarter for alle nivå alpinister. Gården ligger på ei flate nord for der Steinsjøelva og Hurdalselva møtes. Historie.

Gården er nevnt i rødeboka fra 1390 som Årfleti (elvesletta) og var da adskillig større både på innmark og skau. Sør for gården ligger det hauger som mest sannsynlig er gravhauger, og brua over elva heter da også Haugbrua. Etter svartedauden lå de fleste gårder i Hurdal øde i ca 200 år, de gårder som først ble bosatt, la under seg skog, beite og slåttemark, Sørflaen ble redusert til et mindre bruk, og er per i dag på ca. 650 dekar med innmark og utmark. Våningshuset på gården ble oppsatt i 1770, og er restaurert og bygget på mange ganger, senest i 2011.

Dagens drift. Sørflaen er i dag en av de største oppdrettere av Alpakka i Norge med en stamme på rundt 50 dyr. Gården har i dag 2 hingster og 4 hopper som er Champions, og som danner gurnnlaget for videre avl på gården. I tillegg til oppdrett av alpakka har Sørflaen i dag rundt 80 vinterforet Gammalnorsk sau. Vi produserer alt høy og øvrig grovfor til eget bruk, i tillegg til noe produksjon av korn. Gården drives av Audny og Arild Stenbråten.

Kontakt oss

×

Kjøpsinformasjon

Gratis og uforpliktende visning av dyr

Vi kan arrangere transport

Sørflaen Gård AS i Hurdal er en av Norges største alpakkafarmer. Vi tilbyr gratis og uforpliktende visning av dyr og kan skilte med et stort utvalg av dyr i alle prisklasser. Ta gjerne kontakt på telefon eller bruk vårt kontaktskjema dersom du har spørsmål. Vi vil svare din forespørsel om kort tid.